Holdbeskrivelser (voksenhold)

Her finder du en beskrivelse af de hold, som TSK - Thyregod Svømmeklub tilbyder. Du finder holdbeskrivelserne af vores mange voksenhold herunder.

Aqua Fitness

Aqua Fitness er træning i vand på løbebånd, multimaskiner og spinningcykler. Træningen udnytter opdriften i vandet og er derfor meget skånsom for sener, led og muskler. Træningen er mere effektiv end træning på land, da vandet samtidigt giver modstand, så man øger forbrændingen og bringer formen i top.

Vandaerobic

Vandaerobic er godt for fedtforbrændingen, er god konditionstræning og muskelopbyggende. Du belaster ikke led og knogler på samme måde som på land, hvilket minimerer risikoen for skader. Det er en behagelig måde at motionere på, idet du ikke mærker at du sveder. Vandets naturlige modstand er med til at gøre træningen endnu mere effektiv. Vandaerobic er også godt, hvis du er i gang med et genoptræningsforløb og har svært ved, at dyrke andre former for motion.

Motionister

Holdet for voksne der kan lide at mødes med andre motionister til svømning og socialt samvær. På holdet laver vi øvelser både på lavt og dybt vand med forskellinge redskaber / opdriftsmidler for, at styrke muskler og balance. Der er fri svømning i sidste del af "timen".

Svømning For Voksne

Dette er holdet for voksne og der trænes udholdenhed og lærers teknikker i de forskellige svømmearter, så man skal kunne svømme de forskellige svømmearter rimeligt. Vi svømmer baner, og der vil være mulighed for råd og vejledning fra en instruktør.

Vandskræk

Er du vandskræk og vil du gerne overvinde dette? Så er dette holdet for dig, hvor du vil møde andre med vandskræk og blive trænet af kyndig instruktør med erfaring i, at overvinde din vandskræk. Dette er klubbens eneste voksenhold, som har undervisning i varmtvandsbassinet.

TOW - Åbentvand Svømmehold

Nu kan du svømme i åbent vand med os ...
Vi tilbyder nu åbent vand-svømning. Du kan gratis komme at deltage, kræver dog tilmelding her, via hjemmesiden. Måske er det noget for dig? Svømning i åbent vand er et motionstilbud til dig, som har mod på at udfordre dig selv og som gerne vil dyrke motion under åben himmel. Du får blandt andet et indblik i de særlige svømmetekniske færdigheder som svømning i åbent vand kræver, hvordan du navigerer i det åbne vand, om vejr- og strømforhold og ikke mindst i sikkerhed.

Livredning

Her gennemgås såvel teori som praktik med henblik på at kunne bestå Dansk Svømmeunions bassinlivredderprøve. Du skal være fyldt 17 år for at må fungere som livredder. Undervisningen foregår fra januar.

Svøm En Bog

Svømning, højtlæsning og socialt samvær er ingredienserne i "Svøm en bog". Mens du svømmer lyttes til en bog, som du kan høre i vandet via et headset. Det vil strække sig over ca. 45 minutter, hvor du svømmer i dit eget tempo eller nyder at opholde dig i vandet, mens du lytter til oplæsningen.
Efter svømningen mødes vi for at tale om teksten varighed ca. 45 minutter. Det giver nogle anderledes, men gode samtaler. En tekst kan få os til at erindre noget vi havde glemt og få os til at tale om emner, vi ellers ikke havde forestillet os. Du vil formentlig også opleve at tekst og svømning i kombination åbner for nye indtryk og sanser.