Holdbeskrivelser (børnehold)

Her finder du en beskrivelse af de hold, som Thyregod Svømmeklub tilbyder. Du finder holdbeskrivelserne af vores mange børne- og familiehold herunder.

Svømning For De Mindste

Øvelser for de mindste (0-3 år), hvor motorikken udvikles og babyen bliver tryg ved/i vandet. Alt foregår i behagelige omgivelser i vores varmtvandsbassin på 34 grader. Der kræves blebukser på babyer. Holdet er for babyer fra 4 uger eller når navlestrengen er tør.

Holdet er forspringet til "Plask og Leg".

Mini Med Voksen

OBS! Holdet er ikke aktivt.

Holdet er bindeleddet mellem babysvømning og “Plask & Leg”. Holdet er primært for børn, der gerne vil gå til svømning, men som er for utrygge eller små til at kunne deltage selvstændigt på “Plask & Leg”. På holdet kan barnet få far eller mor med i vandet, og sammen med instruktørerne laves der vandtilvænningsøvelser og lege for børnene. En del af legeøvelserne vil være svømmerelaterede, så man via leg får indarbejdet nogle bevægelsesmønstre, der på sigt vil kunne udvikle barnets grundlæggende færdigheder i vand. Vi arbejder ud fra mærkemål 1-4 i svømmeskolen. Det hele bliver styrket af, at det er i trygge og rolige omgivelser med mor eller far.

Plask og Leg

Gennem leg og aktiviteter gøres barnet fortroligt med vand og det styrker barnets motorik. Undervisningen vil foregå med øvelser og leg. 

Der er på holdet 4 mærker, som barnet skal kunne bestå for at rykke videre op på næste hold. Sværhedsgraden stiger for hvert mærke, man tager. Det forventes, at barnet kan modtage beskeder og være i svømmehallen uden forældre. Der vil være 2 instruktørassistenter og en instruktør, som vil sørge for at barnet er tryg. Skulle der være behov for jer i svømmehallen vil I blive hentet.

Begynder 1

Der forventes, at barnet kan eller har bestået mærke 1-4 i ”Min Svømmebog” fra TSK - Thyregod Svømmeklub. Der er på holdet 4 mærker, som barnet skal kunne bestå for at rykke videre på næste hold. Sværhedsgraden stiger for hvert mærke, man tager.

De basale svømmefærdigheder indlæres, og der arbejdes fortsat med motorikken. Undervisningen på dette niveau foregår på tværs af det store bassin, og undervisningen tilstræber, at børnene kan begå sig sikkert i vandet. Undervisningen tilrettelægges med legeøvelser, da dette er den bedste måde at gøre børn fortrolige med vandet.
De forskellige svømmestile introduceres for barnet. Der forventes, at barnet kan klæde om og gå i bad selv.

Begynder 2

Der forventes, at barnet kan eller har bestået mærke 5-8 i ”Min Svømmebog” fra TSK - Thyregod Svømmeklub. Der er på holdet 3 mærker, som barnet skal kunne bestå for at rykke videre på næste hold.

Svømmeundervisningen på dette hold foregår i det store bassin. Undervisningen tilrettelægges, gennem øvelser og leg, der skal give barnet færdigheder inden for især rygcrawl og crawl. 
Derudover er der flere tilvænningsøvelser til de to sidste svømmestile, som er butterfly og brystsvømning.

Let Øvede

Der forventes, at svømmeren kan eller har bestået mærke 9-11 i ”Min Svømmebog” fra TSK - Thyregod Svømmeklub. Der er på holdet 3 mærker, som svømmeren skal kunne bestå for at rykke videre op på næste hold.

Undervisningen vil foregå på langs i det store bassin. Der vil blive svømmet baner, og dele af undervisningen vil foregå ved leg og aktiviteter, som vil styrke svømmerens færdigheder i fly. Der bliver arbejdet med selvredningsøvelser samt vedligeholdelse af øvrige svømmestilarter. 
På dette hold skal man bruge svømmebriller for, at man kan komme til at ligge rigtigt i vandet. Har man langt hår skal man bruge hårelastik eller badehætte.

Holdet træner sammen med "Øvede".

Øvede

Der forventes, at svømmeren kan eller har bestået mærke 12-14 i ”Min Svømmebog” fra TSK - Thyregod Svømmeklub. Der er på holdet 2 mærker, som svømmeren skal kunne bestå for at rykke videre.

Undervisningen vil foregå på langs i det store bassin. Der vil blive svømmet baner og dele af undervisningen vil foregå ved leg og aktiviteter, som vil styrke svømmerens færdigheder. På dette hold opøves der rutiner i de 4 svømmestilarter og grundfærdighederne udfordres.  På dette hold skal man bruge svømmebriller, således svømmeren kommer til at ligge rigtigt i vandet. Har man langt hår, skal man bruge hårelastik eller badehætte.

Holdet træner sammen med "Let Øvet".

Talenthold

Der forventes, at svømmeren kan eller har bestået mærke 15-16 i ”Min Svømmebog” fra TSK - Thyregod Svømmeklub.
Svømmeundervisningen på dette hold foregår i det store bassin. Der indøves teknikker i alle svømmearter med henblik på konkurrencesvømning.
På dette hold skal man bruge svømmebriller, således svømmeren kan komme til at ligge rigtigt i vandet.  Har man langt hår, skal man bruge hårelastik, og det forventes at alle bruger badehætte og svømmebriller. Der medbringes drikkedunk.

Aqua Tweens

Holdet for unge. Thyregod Svømmeklub har en vision om en ungdomsaftenklub i vand. Her kan du være med på et fedt hold, kun for unge, der elsker sjove vandaktiviteter, hvor alle kan være med! Vi skal ikke svømme baner og træne udholdenhed, opretholde puls og styrketræne. Du får det sjovt med dine venner, ja måske nye venskaber opstår? Om det er vandpolo, natdisko, aqua fitness, undervandsrugby, vandbasket eller noget helt sjette, er helt op til jer. I er medbestemmende om, hvad der skal ske og det er jer der for lov til at komme med ideer, som vi vil prøve at arbejde hårdt på, at kunne føre videre! Vi ses i svømmehallen!

Børn Med Særlige Behov

OBS! Holdet er ikke aktivt.

Holdet er tænkt svømmere, herunder børn med diagnoser, der har et særligt behov for en særlig målrettet svømmeundervisning, i et roligt miljø og, hvor muligheden for at barnet kan have en forælder med i vandet, hvis der er behov for det. Vi vil skabe tryghed i vandet og arbejde med de fire grundfærdigheder og på den måde arbejde med mærkemålene fra den oprindelige svømmeskole. Det er for svømmere, der er usikre i vand, motorisk udfordrede, særligt sensitive, har anden diagnose eller har brug for at blive set og hørt lidt ekstra, end hvad vi ellers kan tilbyde på øvrige hold.

På holdet er der maks. plads til otte deltagere, hvilket skaber den bedste oplevelse for svømmerne. Undervisningen foregår i det store bassin, og udover en fast instruktør og livredder, har en forælder mulighed for, at være med i vandet, for at skabe trygge rammer, så vores instruktørassistenter er skiftet ud med jer, forældre. 


Når du tilmelder du tilmelder svømmeren, kræver vi, at du sender en beskrivelse til svommeskoleleder@thyregodsvommeklub.dk, hvor du fortæller om svømmeren og udfordringerne.

SommerSvøm

OBS! Holdet er ikke aktivt.
Sommersvømning er for de svømmere, som ønsker lidt intensiv træning inden sommerferien eller bare gerne vil fortsætte svømningen/ vandaktiviteten indtil sommerferie. Sommersvømning begynder altid i april. På dette hold skal man bruge svømmebriller for at man kan komme til at ligge rigtigt i vandet. Har man langt hår skal man bruge hårelastik eller badehætte. Der medbringes drikkedunk.

Familiesvømning

OBS! Holdet er ikke aktivt.
Tag hele familien med i svømmehallen og få en hyggelig og god oplevelse. På holdet er der fri leg og fællesskab i vandet mellem både børn og voksne. I svømmehallen findes der alle nødvendige hjælpemidler såsom bælter og svømmefødder og et hav af legesager – så tiden i svømmehallen bliver ikke kedelig! Instruktøren kan spørges til råds om alt slags svømning. Vi er både i det varme og det store bassin.