1 jun
2024
  • Lørdag, 14.00 – 15.00

Vejle Kammermusikfestival (14-15)

Vejle Kammermusikfestival er stolte over at kunne præsentere en helt unik lytteoplevelse, i samarbejde med Thyregod Svømmeklub inviterer til at flyde til musik af Arvo Pärt. "Den tonale messias", beskriver Henrik Marstal verdens mest opførte nulevende komponist, den estiske Arvo Pärt (f. 1935).

Tid: 14.00-15.00 og 16.00-17.00

Sted: Thyregod Svømmehal

Pris: 65 kr. (begrænset antal)

"Den tonale messias." Således beskriver Henrik Marstal verdens mest opførte nulevende komponist, den estiske Arvo Pärt (f. 1935). Efter at han som ung modernist tager del i 1960'ernes atonale modestrømninger opstår der hos ham, hvad han selv har kaldt "en længsel efter de hvide tangenter". Altså en længsel efter fuldkommen enkelhed, underspillethed og fremfor alt klarhed. Efter en flere år lang kompositionspause vender han midt i 1970'erne tilbage med en helt ny form for minimalisme, som vækker stor fascination blandt musiklyttere verden over.

Til arrangementet vil Henrik Marstal med afsæt i sin bog Arvo Pärt: Længslen efter de hvide tangenter samt hans møder med komponisten gøre os klogere på fænomenet Pärt, som via pladeselskabet ECM udgiver noget af det mest succesrige klassiske musik nogensinde.

Marstal er en afholdt og meget anvendt musikformidler, der er ekspert på en række musikformer fra det 20. og 21. århundrede. Han har skrevet cirka tyve bøger om musik og udgiver sidst i 2024 en bog i Tænkepauser-serien om emnet rock. Men partiturmusikken ligger ham meget på sinde, og han er blandt andet en indgående kender af østeuropæisk nytonal musik, herunder Arvo Pärt.

Arrangementet vil være en kombination af fortælling og lytning i vandet. Lytningen foregår med vandtætte høretelefoner, således man med ørene under vand lytter til Arvo Pärts meditative, vuggende musik.


Medbring
Badetøj & håndklæde
Du SKAL medbringe dykkerbriller eller svømmehætte til at fastholde høretelefonerne.